Részletek Birtalan Eszter: Lilith, istennő vagy démon? című könyvéből némi kiegészítéssel:
 
 
Lilith (alvilágba való) távozásával a nemek közötti egyenrangúság lehetősége örökre eltűnt.
A maszkulin hatalomnak behódoló feminin energia elvesztette a rangjához méltó őszinte megnyilvánulási lehetőséget, és hogy biztosítsa fennmaradását, illegális és alantas eszközökhöz kellett folyamodnia. Ezt követhetjük nyomon a családi élet alakulása során. A nő évezredek óta kénytelen kiegyezni alárendelt és sokszor kiszolgáltatott társadalmi helyzetével. A felszínen talán úgy tűnhet, hogy beletörődött a merev hagyományok által korlátozott lehetőségeibe, de a mélyben hatalmas erők forrongnak… Olyan eszköztárral rendelkezik az ellentétes nem manipulációjára és észrevétlen elpusztítására, amelyet a férfi társadalom nagy része csak akkor fedez fel, amikor már áldozatul esett neki.
Gondoljunk csak a csábítás milliónyi apró trükkjére: az öltözködéstől, a finom illatokon át, a csábító pillantásig. Azáltal, hogy elandalítják a hímnemű egyed érzékeit, el is gyengül és befolyásolhatóvá válik. A leány így alapozza meg jövőjét – mivel munkáját, szellemi vagy fizikai teljesítményét nem értékelik eléggé – így szerzi meg azokat a tartalékokat, amellyel a társadalom tartozik neki.
Sajnos mindazok a nők, akik a „modern erkölcsök” nevében, a független utat választják, és tiszta eszközökkel egyenrangúságra törekednek, alul maradnak e harcban, mert a férfi közösség nem tiszteli bennük kellőképpen az emberi méltóságot, és ahogy öregszenek, lelkük mélyén, maguk is kételkedni kezdenek hajdan fennen hirdetett igazukban. Mintha azért büntetné őket az ellenkező nem, mert zavaros mágikus eszközök helyett, egyszerű emberi gesztusokkal mutatják ki valódi érzelmeiket.
Hát ha ennyire vágyunk a varázslatra, megkaphatjuk…!   A titkos, erjesztő energia utat tőr magának a lélekhez, és kívánatossá teszi azt, amit fiatal korunkban (szüleink negatív példáját látva) még bőszen bíráltunk és elutasítottunk…Mindannyiunk számára ismeretes, hogy amikor az asszony„révbe ér” ( főleg a gyermek születés után) hangnemet vált, és egyre házsártosabban gyakorolja férje fölött az uralmat. Az energiavámpírság útján szépen , fokozatosan szívja el partnere életerejét, még akkor is, ha a felszínen előadja a gondoskodó háziasszony szerény változatát. S a korai magas számú férfi halandóságból láthatjuk, hogy a tudatalatti, ösztönös bosszú jól végzi a dolgát. Lilith győzedelmeskedett…!
A férfiakat álmukban kísérti meg, és ők akaratlan engedelmeskednek neki. Mert ő van mögötte a csábító gesztusoknak, női fortélyok ezernyi apró trükkjének és a hím nemű világ energia vesztésének. Ő, a száműzött, a megvetett, az elutasított…
Itt az ideje, hogy megismerjük őt, és kellő tisztelettel viszonyuljunk hozzá, hogy felemelkedhessen az alvilágból, és elnyerhesse Istennői mivoltát. A mi önmagunkkal való szembenézésünk és megtisztulásunk válthatja csak meg a bennünk élő „sötét angyalt”, és lehet szövetségesünk az, aki addig megnehezítette életünk.
 
Lilith tehát a női lélek szabadságának védnöke; jelenléte nyíltan vagy (ha másképp nem megy) alattomosan, kiharcolja, hogy a női enegia megjelenjen a Földön, és elnyerje méltó helyét a világban. Adottságaik, érzékeny receptoraik és ösztönös életigenlésük folytán a nők hívatottak egyensúlyt és harmóniát teremteni az Univerzumban – vagyis biztosítani az ÉLET LEHETŐSÉGÉT. Erejüket azonban nem a férfi ténykedések átvételével, hanem a női szerepek hittel és magabiztossággal, VALÓDI ÉRTÉKTUDATTAL való gyakorlásával tudják bizonyítani. Nem csupán a párkapcsolatban van ennek elengedhetetlen fontossága, hanem munka és önmegvalósítás bármely területén is. Ha szövetségesünkké tesszük Lilithet, megadja a TARTÁST ahhoz, hogy nőként ÉRTÉKESNEK érezzük magunkat.
Amennyiben képesek vagyunk felodani magunkban a Fekete Hold komplexusát (és lemondani a „vérszívó játszmákról”), nyílt szívvel és meggyőződéssel nézhetünk szembe a minket érő támadásokkal, és ez az erő korlátlan lelki szabadsággal és stabilitással ajándékoz meg minket!
 
Régi kultúrákban amulettekkel próbálták hárítani hatását, külső veszélynek tulajdonítva a támadást, amely belső gyengeségből fakadt. Csupán arról feledkeztek meg, hogy a Paradicsomból való kiűzetésünk óta, tetszik nem tetszik, ki vagyunk téve személyiségünk valódi természetének, és az ebből származó összes következménynek.
Nagy önfegyelemmel elfojthatjuk ugyan, de váratlan pillanatokban tör majd ránk, lelki fájdalom vagy betegség képében, ami előtt értetlenül állunk, mert eddig sohase néztünk szembe rejtett vonásainkkal.
Ahogy Hannelore Traugott: Lilith A Fekete Hold erósza című könyvében olvashatjuk: „ Mi magunk akkor válunk áldozattá, ha nem fogunk fel egy tanulási helyzetet. (…) Ahol megtagadjuk az áldozatot, ott megtagadjuk az életet is.”
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketehold.blog.hu/api/trackback/id/tr241141978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása