Belső Démon?

2009.03.18. 19:14

RÉSZLETEK Birtalan Eszter : Lilith, istennő vagy démon? című könyvének   bevezetőjéből

Mindannyiunkban él egy Démon.Ahhoz, hogy e jelenség működését megértsük, őszinte szívvel magunkba kell néznünk, és végig kell gondolnunk mi is motiválja valójában szerelmi életünket vagy barátságainkat. Mit is érzünk, amikor szívesen tartózkodunk kedves ismerőseink társaságában? Bizonyos esetekben feltöltődünk, szinte szárnyalunk a találkozó után, erőnk megsokszorozódik, és boldogan élvezzük „hatalmunkat”, amit önkéntelenül gyakoroltunk a másik fél felett. Más esetekben azonban kimerülten, szinte letargikusan vonszoljuk magunkat, társunk közelsége valósággal letaglóz minket, és ilyenkor csalhatalan bizonyossággal tudjuk, hogy amíg ő töltekezik ez idő alatt, mi vesztünk az erőnkből. Mintha energiavámpírként megfosztott volna tartalékainktól. Ez persze fordított esetben ugyanígy megtörténik a másik fél kárára, csak az kevésbé fájdalmasan érint minket, vagyis hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni… A folyamat az esetek többségében természetesen nem tudatos, és főleg nem szándékos, de létezik! Tudatalattink rejtett diadala a túlélésért folyó könyörtelen harcban, ami még akkor is meghatározza életünket, ha nem véres test-test elleni küzdelemben nyilvánul meg, hanem a szavak kulturáltnak tűnő szintjén. Ösztönös játszmák tárháza áll rendelkezésünkre, hogy önös célunkat megvalósítsuk, de ezekből többnyire csak pár módszer jellemző személyesen ránk. Ezen JÁTSZMÁK MEGNYILVÁNULÁSI MÓDJA tükröződik leginkább a Fekete Holdunk horoszkópunkban betöltött szerepében. Vagyis az, HOGYAN SZERZÜNK ÉLTETŐ ENERGIÁT a társunktól.

Ezen alapuló kapcsolatrendszerünk szükségszerűen bukásra van ítélve, hiszen az egymástól nyerhető erő véges mennyiségű, és ha idővel nem veszi át a helyét az önzetlen szeretet, az adni tudás képessége, a kapcsolat kiürül, és hosszútávon kizárólag az érdekek egybefonódása tartja össze, ha egyáltalán fennmarad. Ahhoz viszont, hogy ne álljunk értetlenül környezetünk reakciói és sorsunk alakulása előtt, SZEMBE KELL NÉZNÜNK SAJÁT JÁTSZMÁINKKAL! Egyedül így van rá esélyünk, hogy tudatosítsuk, és – ha az égi kegyelem is úgy akarja – idővel útjára bocsássuk az életünket korlátozó játszmáinkat. Addig ugyanis, amíg élünk az általuk felkínált lehetőséggel (vagy inkább kísértéssel), saját magunkat is kitesszük mások önös trükkjeinek, és az állandó párharcban nincsenek győztesek. Úgy is mondhatjuk, hogy aki „játszmákkal él, az játszmák által vész el”.

A ránk nehezedő negatív késztetés feloldásának egyetlen módja, hogy önzetlen cél szolgálatába állítjuk a Fekete Holdunk által képviselt erőt, és gondosan ügyelünk arra, nehogy önös játszmáink eszközét képezze. Magunkba fogadjuk, és nem hárítjuk! Ehhez azonban ismernünk kell. AHHOZ, HOGY LEGYŐZZED, NAGYON KELL SZERESSED! – tartja a spirituális bölcsesség.

A tizenkét különböző asztrológiai jegyben álló Fekete Hold tizenkétféle viselkedésmintát vált ki belőlünk, de értelmezését tovább színezi egyéni horoszkópunkban elfoglalt helye (házhelyzete, fényszögei stb.). Ez részletes, személyre szóló elemzés tárgyát képezi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketehold.blog.hu/api/trackback/id/tr20973967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása