Ősi kultúrákban az asztrológia alkalmazása, más okkult területekkel egyetemben, a beavatott papok kizárólagos privilégiuma volt. Komoly erkölcsi elvárásoknak kellett megfelelnie és nehéz próbatételeket kellett kiállnia annak, aki végül megkapta a lehetőséget, hogy szóra bírja a bolygókat és a világmindenséget. A testileg és lelkileg megedzett és megpróbált beavatottak szendvedéseik és lemondásaik hatására átérezték a SORSSAL SZEMBENI ALÁZAT fontosságátk, és arra törekedtek, hogy Feladatukhoz méltó eszközökké váljanak az Univerzum kezében. Hatalmas önfegyelemmel és tisztelettel viszonyultak másokhoz, ezért pontosan tisztában voltak vele, mikor mennyi információt oszthatnak meg a hozzájuk fordulókkal, és ily módon mennyire avatkozhatnak bele mások életébe.

Manapság már nem kell szembenéznie ilyetén próbatételekkel annak, aki az Ezotériával kacérkodik. A kereszténység elterjedésével a rövid időre és nagy testi-lelki igénybevételre koncentrálódó erőpróbát felváltotta az egész életen át tartó, „ fokozatos beavatás” módszere, amely látszólag kevésbé megerőltető és veszélyes, de annál nagyobb felelősséget ró az emberiségre. Az ezoterikus ismeretek mindenki számára elérhetőkké váltak ugyan, de azt senki sem tartja ellenőrzés alatt, hogy az ezzel foglalkozók mennyire igényesen állnak saját lelki és szellemi fejlődésükhöz. Elkövetnek-e mindent azért, hogy méltó módon, alázattal és tisztelettel álljanak az illető ezoterikus terület képviselete és a hozzájuk fordulók lelki fejlődése előtt?

Rendkívül fontos kérdés az asztrológus belső motivációja, azaz, hogy milyen célból válaszol a neki feltett kérdésekre, és a „segítség” álcája mögött mennyire keresi önnön dícsőségének lehetőségét. Milyen mértékben tör a népszerűségre, vagy mások manipulálására munkája közben? Kritikus önvizsgálatra van szükség ahhoz, hogy feltárjuk valódi belső késztetéseinket, és ezáltal törekedjünk a lelki tisztaságra és az állandó fejlődésre!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketehold.blog.hu/api/trackback/id/tr951130593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása