A Hárítás hagyománya

2009.04.12. 21:16

RÉSZLETEK Birtalan Eszter : Lilith, istennő vagy démon? című könyvének bevezetőjéből:

Asztrológusként a legtöbben párkapcsolati és családi problémákkal keresnek meg. Sokan értetlenül állnak életük gyakran ismétlődő folyamatai láttán, amelyek újból és újból belekergetik őket ugyanabba a kilátástalannak tűnő zsákutcába. Az asztrológiai elemzés során megdöbbenve tapasztalják, hogy minden, ami velük történik, horoszkópjukból kiolvasható, vagyis RÓLUK SZÓL!

Akár tetszik, akár nem SORSUNK MI MAGUNK VAGYUNK, és a megoldáshoz csakis az önismereten keresztül vezet az út. Ebben nagy segítséget nyújt a Fekete Hold asztrológiai képlete, ami szinte mindent elárul érzelmi mozgatórugóinkról és szerelmi-szexuális viselkedésünkről. Feltárja tudatalattink legmélyebb és legrejtettebb zugait, ami által magyarázatot találunk számunkra is érthetetlen tetteinkre, motivációinkra. A Fekete Hold asztronómiailag a Hold keringési pályájának árnyékpontjaként vetül az ekliptikára („árnyékpont” tehát és nem sugárzó pont, mint a többi planéta), eredetét tekintve pedig Lilith mitológiai alakjához kapcsolódik.

De felmerül a kérdés: miért olyan félelmetes dolog a tudás? Azért, mert ha komolyan vesszük, alaposan megnehezíti életünket. Hatalmat és erőt nyerünk általa, de megfoszt gyermeki naivitásunktól. A továbbiakban nem bújhatunk kényelmesen a tudatlanság álcája mögé, hanem felelősséggel tartozunk tetteinkért, és ez elviselhetetlen teher a vállunkon. Szívesen átkozzuk el tehát azt, aki „ránk hozta a bajt”, a kígyót, vagyis Lilithet.

Nem véletlen, hogy sokan tagadják létezését, és így próbálják hatását közömbösíteni életükben. Így jellemük fontos és általában kedvezőtlen vonásáról terelik el a figyelmüket.

Lilith azonban nem tréfál; ha nem veszünk róla tudomást, a legváratlanabb pillanatokban tör majd ránk lelki fájdalom vagy betegség képében, ami előtt értetlenül állunk, mert addig sohase néztünk szembe rejtett vonásainkkal. Ahogy Hannelore Traugott fogalmaz: „ Mi magunk akkor válunk áldozattá, ha nem fogunk fel egy tanulási helyzetet. (…) Ahol megtagadjuk az áldozatot, ott megtagadjuk az életet is.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feketehold.blog.hu/api/trackback/id/tr44974578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása